SSK tasarısı TBMM'de

Haber Giriş : 01 Kasım 2004 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrini öngören yasa tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ait Sağlık Birimlerinin Sağlık Bakanlığı'na Devredilmesine Dair Yasa Tasarısı, TBMM, Cumhurbaşkanlığı, yüksek mahkemeler, TSK, üniversiteler, mahalli idareler ve bazı vakıflara ait sağlık birimleri ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait sporcu eğitim ve sağlık merkezleri hariç olmak üzere, bakanlıklar, bakanlıkların bağlı, ilgili ve ilişkin kuruluşlarını ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarını kapsıyor.

Tasarı uyarınca, kamu kurum ve kuruluşlarına ait tüm sağlık birimleri, bunlara ilişkin her türlü görev, hak ve yükümlülükler, taşınırlar, taşınmazlar ve taşıtlarla birlikte bedelsiz olarak, SSK'ya ait olanlar ise rayiç bedeli karşılığında Sağlık Bakanlığı'na devredilecek.

Devredilen sağlık birimlerinde 15 Ekim 2004 tarihinde sürekli işçi kadrolarında çalışan personel, devir tarihi itibarıyla kadroları ile birlikte Sağlık Bakanlığı'na devredilecek. Bu fıkra hükümlerine göre Sağlık Bakanlığı'na geçmek istemeyen işçilerin kanuni hakları ödenerek Kurum ile ilişikleri kesilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber